Гарт. – 1927. – Червень–липень (№ 2–3) - б/а (Харків : Державне видавництво України. Перша друкарня Державного Видавництва України імені Г.І. Петровського., 1927)
Літературно-художній та критичний журнал Всеукраїнської Спілки пролетарських письменників (ВУСПП) «Гарт» (другий рік видання). Редакційну колегію журналу складає: І. Кулик, В. Коряк, І. Микитенко, М. Доленґо, П. Усенко, В. Сосюра, В. Юринець.
Журнал „Гарт" об'єднує українських пролетарських письменників та критиків. Містить художні твори, критичні, публіцистичні та наукові статті з різних питань мистецтва взагалі та літератури зокрема. Адреса редакції для листування в справах рукописів — Харків, вул. К. Лібкнехта 31, ДВУ, „ГАРТ".
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Mass communication; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; June, 1927; July, 1927; июнь 1927 года; июль 1927 года; червень 1927 року; липень 1927 року; Kharkiv magazine; Харків; Всеукраїнська спілка пролетарських письменників; Май-Дніпрович; Сонячні трілі (поезії); Радченко Петро; Прокляття (оповідання); Лан О.; Назустріч сонцю (поезії); Яковенко (Викторов) Гр.; Колезький реєстратор (оповідання); Сосюра В.; Станції (поезії); Первомайський Л.; Кундзіч Олексій; Дуже просто (новела) (З циклу «В Ущелинах Республіки»); Гордієнко Дм.; Біля вокзалу (поезії); Кириленко Іван; Сергій Коваль (оповідання); Чернов Леонід; Лист до матери (поезії); Піонтек Л.; Мистецтво бути невидимим (уривок з повісті «Hope Cottage»); Шеремет Микола; Китайцям (поезії); Аламедичи М.; Спів лісових робітників (поезії); Пригаро М.; Тюлі Джім; Жебраки життя (оповідання); Рецидиви вчорашнього; Доленго М.; Валеріян Поліщук – лірик; Юринець Володимир; Естетика Канта в марксистському освітленні; Кулик І.Ю.; Література під комуністичним керовництвом; Крук Є.; Стогін з-під залізної п’яти; Панів Андрій; Вечірні тіні (поезії); Шмигельський Антін; Памолодь (поезії); Ткачук Іван «Помста»; «Вапліте», літературно-художній журнал; 11-ті роковини смерті Івана Франка; Кобилянська Ольга, ювілей; українська література; література; українська проза; українська поезія; українські письменники