Нова книга. – 1925. – № 3 (лютий–березень) - б/а (Харків : Державне видавництво України. Друкарня-літографія Книгоспілки, 1925)
Відповідальний редактор – С. Пилипенко.
У другій половині 1923—1924 операційного року (квітень-вересень) на Україні функціонували такі гуртові книготорговельні організації: Державне Видавництво України—найбільша книготорговельна організація з 8-ма губерніяльними торговельними конторами й 15-ма округовими агенствами. Середній щомісячний обіг продажу книг тепер—200.000 карб, на місяць. Всеукраїнське Кооп. Т-во «Книгоспілка»—центр кооперативної книготоргівлі з 3-ма філіями й 4-ма агентствами. Середній щомісячний книготорговий обіг - 65.000 карб. Видавництво «Червоний Шлях» з 3-ма філіями—обіг—50.000 карб, на місяць. Три філії Держвидаву РСФСР з обігами біля 100.000 карб, на місяць. Коли додати до цього ще операції «Пролетарія», Цектрану, приватного видавництва «Час» та инших видавничих закладів,—матимемо загальну суму обігу книжкової торгівлі на Україні за літній період 1924 р. (квітень-вересень) біля 450.000 карб. Загальний обіг протягом всього 1923-24 операційного року складе біля 5 міл. карб.
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Mass communication; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::Book and library history; Кон'юктура книжкового ринку; Пекель І.; Губкомівські журнали; Русанов А.; Цвілі картинки; Платонов Ю.; Витрати на працю бібліотек; Л.А.К.; Про засоби, що до вивчення попиту на книгу та їх ходкість; Чаусовський І.; З приводу статті т. Дубняка «Про наші книгарні»; Резніков Б.; Kharkiv magazine; Харків; українська література; книготоргівля